Passie voor internet
Image default
Banen en opleidingen

Hulp bieden met kennis van zakendoen

Succesvol ondernemen is meer dan werven en leveren alleen

In de afgelopen jaren is het aantal zzp’ers, zelfstandigen zonder personeel, sterk toegenomen. Enerzijds gaat het om mensen met een innovatief idee die veel tijd en energie steken in het ontwikkelen en vermarkten ervan. Anderzijds gaat het om mensen die voorheen in loondienst werken maar door bijvoorbeeld reorganisatie op straat zijn komen te staan en vervolgens (vaak noodgedwongen) voor zichzelf beginnen. Of je nu voor jezelf begint uit nood of uit een innerlijke drang tot ondernemerschap: niet iedereen is ervoor in de wieg gelegd en kan dit volledig en zonder problemen op eigen houtje doen. Sommige problemen of onvolkomenheden kun je wellicht nog tackelen, maar er menigeen ontdekt eigenschappen van zichzelf die voorheen minder prominent waren. Ontkennen heeft geen zin, wennen en ermee leren omgaan wel. Wat is de handigste manier om je jezelf dit aan te leren? Een goede manier om hier in je weg te vinden is het inschakelen van een personal coach.

 

Hulp in het ondernemerschap

Zelf was Lianne de Graaf lang leidinggevende en richtte ze tot twee keer toe een eigen onderneming op, waaronder een medische sportschool. Nu heeft ze haar eigen praktijk, waar ze mensen op weg helpt in het ondernemerschap en alle keuzes die daarbij komen kijken. Met haar praktijk ‘Je bent meer’ helpt ze (onder andere) ondernemers op weg in essentiële vragen waar veel van hen mee rondlopen. Hoe geef ik mezelf richting? Hoe ga ik om met hardnekkige twijfels? Waarop moet ik me richten nu ik personeel in dienst neem?

 

Onbewuste processen

Het gaat in haar praktijk om heel uiteenlopende kwesties. ‘Het is van belang dat je je bewust wordt van je eigen mogelijkheden, je sterke en zwakke kanten, en hoe je daar op een goede manier richting aan kunt geven. Wanneer je de touwtjes aan moet trekken of juist kunt laten vieren. Is het wel nodig om telkens maar totaal ‘in control’ te zijn? Ik merk dat veel mensen en groepen mensen die langs komen moeite hebben om daar een weg in te vinden. Ik kan ze daarbij vaak goed op weg helpen en waar nodig naar een nieuwe manier van werken helpen. Mensen worden zich bewust van veel onbewuste processen en onuitgesproken verhoudingen.’

 

Voor meer info : http://www.jebentmeer.nl/