Passie voor internet
Image default
Gezondheid

Vitamines tijdens zwangerschap innemen?

Het is ondertussen al algemeen bekend dat men zwangere vrouwen aanraad   om verschillende vitamines te slikken. Veel  zwangere vrouwen krijgen te horen dat je veel foliumzuur moet opnemen.  Ondertussen komt men tot een mogelijke  vaststelling dat foliumzuur ook een paar bijwerkingen met zich mee kan brengen.

Na het innemen van foliumzuur onderzocht te hebben  komt men tot een mogelijke vaststelling dat foliumzuur zorgt voor een tekort aan vitamine B12. Een onderzoekster heeft ondervonden dat er een link ligt tussen foliumzuur en vitamine B12 waardoor je  volgens haar tijdens je zwangerschap altijd extra vitamine B12 moet innemen.

Foliumzuur word veel ingenomen voor zwangere vrouwen omdat het   helpt bij een goede ontwikkeling van  het zenuwstelsel.  Ook verkleint foliumzuur de mogelijkheid dat de baby een afwijking heeft zoals een open ruggetje of hazenlip bij de geboorte.  Volgens de onderzoekster Van Ansenwoude zorgt het zoveel innemen van foliumzuur dat je een tekort krijgt aan vitamine B12 wat de kans op andere afwijkingen mogelijk vergroot.

Volgens De Gezondheidsraad   is het innemen van foliumzuur noodzakelijk en brengt het alleen maar voordelen met zich mee.  Ze vertellen ook dat  de resultaten die voort zijn gekomen uit het onderzoek van mevrouw Van Ansenwoude   geen aanleiding geeft om het bestaande advies aan te passen.

Indien je toch zeker wilt zijn kan je altijd eens langs bij je huisarts en vragen naar een bloedonderzoek.  Op deze manier kan je dan kijken of je een tekort hebt aan vitamines of mineralen  en vervolgens kan je deze online aankopen bij het bedrijf topvitamines.  Het is een betrouwbare online aanbieder van vitamines en mineralen. Ze bieden verschillende kwalitatieve  merken aan zoals topvitamins , doctors best, life extensions en healthy origins. Indien je niet graag pilletjes inneemt beiden ze ook de mogelijkheid om de vitamines via  capsules of druppeltjes in te nemen.

Voor meer info : http://www.topvitamins.nl/