Passie voor internet
Image default
Aanbiedingen

Tips voor het inrichten en stylen van een grote kast

Of het nu een boekenkast, een kledingkast of een ander type kast is: kasten zijn een ontzettend functioneel en kunnen voor veel toepassingen gebruikt kan worden. Maar hoe zorg je er nou voor dat dit meubelstuk beter tot zijn recht komt? Wat moet je vooral wel doen en wat niet?

 

Beginnen met een selectie

Allereerst is het belangrijk om voordat je spullen in een kast wilt gaan opbergen, een selectie maakt. Zoek dus eerst alles uit om zo te kunnen bepalen wat je wel en niet wilt houden en bewaren in deze kast. Breng vervolgens deze spullen weg, geef ze aan een ander persoon of breng ze naar de plaatselijke kringloop. Zo creëer je orde en weet je precies wat er in de kast moet komen te liggen.

 

Logische indeling

Vervolgens kun je hetgeen wat je hebt geselecteerd indelen op een logische wijzen. Hetzelfde soort producten kunnen bij elkaar en items die je vaker gebruikt kunnen beter op een plek gelegd worden waar je makkelijk bij kan. Voor de spullen die je juist minder vaak gebruikt, is het handig om te kiezen voor een plek boven in een kast of juist ergens achterin. Hierdoor kun je de schappen of rekken gemakkelijk opvullen en zijn de belangrijkste spullen altijd binnen handbereik.

 

Decoratieve items

Naast het functionele gebruik en nut, is een kast ook een geschikt meubelstuk om te gebruiken voor decoratie. Zo kun je jouw favoriete poster aan of op de kast hangen, je kunt in open schappen souvenirs, vaasjes of andere decoratieve spullen neerzetten en de kast voorzien van een gave print of lik verf. Zo creëer je echt een statement piece in jouw interieur en op deze manier is jouw kast zowel esthetisch als functioneel!

 

Extra opties

Bij een kast zijn er verschillende mogelijkheden om het ontwerp en product een upgrade te geven. Naast het toevoegen van decoratieve items, kun je ook verlichting gebruiken. Zo is het mogelijk om Led strips van 20 meter bijvoorbeeld boven, in of naast de kast te monteren. Zo wordt jouw kast verlicht en kun je bijvoorbeeld ook speciale spullen die je op een open plek hebt neergezet extra verlichten. Naast led strips is het ook mogelijk om downlights of spots te gebruiken. Wanneer je benieuwd bent naar welke soorten ledverlichting er allemaal zijn, waar je dit kunt installeren en wat er mogelijk is; neem dan een kijkje bij Ledlichtstunter!