Passie voor internet
Image default
Beauty en verzorging

GLYCOLZUUR VERSUS SALICYLZUUR

Hebt u een huidprobleem en wilt u exfoliërende zuren gebruiken om uw huid weer op orde te krijgen? Er zijn twee hoofdtypen exfoliërende zuren: glycolzuur en salicylzuur. Deze twee ingrediënten lijken veel op elkaar; ze zijn beide afkomstig van natuurlijk voorkomende stoffen, zijn goed voor alle huidtypen en veroorzaken geen ontstekingen of irritaties zoals sommige andere alternatieven kunnen doen. De belangrijkste verschillen tussen de twee komen neer op basischemie. Glycolzuur behoort tot de familie van de alfahydroxyzuren (AHA), terwijl salicylzuur tot de familie van de bètahydroxyzuren (BHA) behoort. AHA’s zijn oplosbaar in water en BHA’s gedijen in olie (ook bekend als talg).

Als je op zoek bent naar een wonderbaarlijk korean skincare huidverzorgingsingrediënt dat de huid exfolieert, kalmeert en hydrateert zonder irritatie en roodheid te veroorzaken, is salicylzuur BHA het antwoord waarnaar je op zoek was. Het exfolieert niet alleen de oppervlakkige huidlaag, maar dringt ook diep door in de porieholte om acne-veroorzakende bacteriën te bestrijden, de talgproductie te verminderen, roodheid te kalmeren en de algehele teint van de huid te verbeteren. Salicylzuur is een bètahydroxyzuur (BHA) en een derivaat van aspirine.

Glycolzuur is een populair alfahydroxyzuur (AHA) dat kan helpen om dode huidcellen te verwijderen en de huid te verhelderen. Het wordt vaak aangetroffen in huidverzorgingsformules met concentraties die variëren tussen 5% en 20%. Als u voor het eerst zuren gebruikt, begin dan met een product met een lagere concentratie (niet meer dan 10%) en verhoog de concentratie langzaam naarmate uw huid zich aanpast. Zorg ervoor dat u tijdens het gebruik van AHA’s niet te veel aan de zon wordt blootgesteld en gebruik altijd zonnebrandcrème. Alfa-hydroxyzuren verhogen ook het risico op zonnebrand, dus bescherm uw huid door zonnebrandcrème te dragen of uit de zon te blijven wanneer u ze gebruikt.

Als je ons artikel over salicylzuur en de voordelen ervan voor de vette, acnegevoelige huid hebt gelezen, heb je je misschien afgevraagd wat het verschil is tussen salicylzuur en glycolzuur. Een groot deel van het beantwoorden van deze vraag draait om het begrijpen van de verschillen tussen AHA’s en BHA’s. Zowel glycolzuur als salicylzuur behoren tot een grotere klasse van chemische peelings die hydroxyzuren (of beta hydroxyzuren) worden genoemd. COSRX heeft de best salicylzuur gel cleanser op de markt.

https://kocosmo.nl/