Passie voor internet
Image default
Beauty en verzorging

Wat moet u weten over laserontharing?

Om eerlijk te zijn, het kost tijd om je ongewenste haar de hele tijd te scheren en te waxen. In sommige gevallen kan scheren of harsen uw huid irriteren, puistjes, ingegroeide haartjes, roodheid en zelfs acne veroorzaken. Als vervanging voor andere behandelingen is laserontharing steeds populairder geworden. Laser ontharing in Amersfoort is een veilige en pijnloze procedure voor ontharen. Het is een niet-invasieve methode die licht concentreert via een energiebron. Het zorgt ervoor dat het pigment of de kleur in de haarzakjes het licht kan absorberen. Als gevolg hiervan belemmert het de haar regeneratie.

Wie is een ideale patiënt voor laserontharing therapie?

Een ideale kandidaat voor laserontharing is iemand met een lichte huid en donker haar. Zodat de laser zijn licht kan concentreren op het pigment in het haar zonder concurrentie van huidpigment. Er zijn echter bepaalde lasers die met succes kunnen worden gebruikt bij mensen met een donkere huid. Helaas zijn mensen met blond of wit haar geen geschikte kandidaten. Dit komt omdat ze het pigment missen dat nodig is voor therapie.

Wat mag een patiënt verwachten?

Een succesvolle behandeling vereist vaak 4-6 verschillende sessies met een tussenpoos van 3-6 weken. Dit komt omdat de laser alleen effectief is tijdens specifieke actieve stadia van de haar ontwikkelingscyclus, die een eigen groeicyclus heeft. Het feit dat laserontharing geen “one size fits all”-proces is, moet altijd in gedachten worden gehouden. Als u een goede kandidaat bent voor de operatie, kan een door het bestuur gecertificeerde of gekwalificeerde huidtherapeut u evalueren. De professional zal bepalen welke laser het beste werkt voor jouw huid en haar.

Is de behandeling pijnlijk?

In vergelijking met andere vormen van ontharingsbehandeling is laserontharing doorgaans niet erg pijnlijk. Hoewel sommige lichaamsdelen, zoals de bovenlip of bikinilijn, gevoeliger kunnen zijn. Meestal kan een uur voor de afspraak een verdovende crème worden aangebracht om pijn te voorkomen. Dit zal de patiënt aanzienlijk helpen om minder of helemaal geen pijn te voelen. Voor een vlotte behandeling kunt u het beste vooraf met uw huidspecialist overleggen.