Passie voor internet
Image default
Bedrijven

Wat is een perilex aansluiting?

Bij een aankoop van een elektrische kookplaat zul je hier zeker mee in aanraking komen, een nieuwe aansluiting in de vorm van een perilex. Veel mensen hebben nog niet van een perilex aansluiting gehoord en veel mensen hebben deze ook nog niet. Nieuwbouw heeft deze wel maar mensen die voorheen op gas zaten hebben deze ook nog niet. Maar wat is een perilex aansluiting nou eigenlijk? Hieronder wordt alles uitgelegd.

Perilex

Een stofzuiger, waterkoker of een haardroger die kunnen op een simpel stopcontact aangesloten worden en die doen het naar behoren. Een elektrische kookplaat op een normaal stopcontact zal niet werken, dat komt omdat de stekker van de kookplaat anders is maar ook omdat een gewoon stopcontact niet genoeg stroom kan leveren voor een elektrische kookplaat. Een elektrische kookplaat is als het ware een grootverbruiker op het gebied van stroom. Een gewoon stopcontact kan dus niet genoeg stroom leveren, daarom is de perilex aansluiting er. Een perilex stopcontact en aansluiting die zorgen ervoor dat een elektrische kookplaat aangesloten kan worden en genoeg stroom toegediend krijgt om goed te kunnen werken.

Waar moet je rekening mee houden bij een perilex aansluiting?

Bij een perilex aansluiting zal er dus een nieuw stopcontact geïnstalleerd moeten worden die meer vermogen kan leveren, bij dit stopcontact zullen er ook extra kabels geïnstalleerd moeten worden. Aanpassingen in de groepenkast kunnen daarom ook niet ontbreken. Omdat een elektrische kookplaat al veel vermogen nodig heeft blijft er weinig ruimte over voor alle andere apparaten, daarom worden de meeste kookplaten ook op een aparte groep aangesloten en heb je dus twee groepen in de keuken.

Omdat je aansluiting wel optimaal moet kunnen werken is het belangrijk om een perilex aansluiting en keukengroep te laten installeren door een gespecialiseerde elektricien. Elektriciens raden ook ten zeerste af om deze werkzaamheden niet zelf uit te voeren.