De kwaliteit van de waterzuivering door uw gemeente is van fundamenteel belang om een veilige drinkwatervoorziening te verkrijgen. Waterproducenten en regionale gezondheidsinstanties nemen de verantwoordelijkheid op zich om ervoor te zorgen dat water altijd veilig is om te drinken, zodat de mensen vertrouwen hebben in de consumptie ervan. Het water gaat door verschillende stadia van de behandeling voordat het uw huis bereikt. Filtratie en zuivering verwijdert onder andere zware metalen, gevaarlijke organische verbindingen en toxines van menselijke oorsprong. Het “ruwe” water dat uit de natuurlijke omgeving wordt gehaald, moet eerst in verschillende fasen door een complex systeem gaan om onzuiverheden, bacteriën en parasieten te verwijderen en drinkbaar te worden. Bovendien moeten de nutsbedrijven het water behandelen zodat het schoon en reukloos is wanneer het uw huis binnenkomt.
Hoe belangrijk is de waterzuiveringVoordat het water onder de bevolking wordt verdeeld, ondergaat het een rigoureus behandelingsproces dat elk element dat een bedreiging vormt voor de gezondheid elimineert. De waterzuivering bestaat voornamelijk uit vier stappen die het “schoon genoeg” maken voor consumptie. 1. Flocculatie 2. Sedimentatie 3. Filtratie 4. Desinfectie
Distributie van het waterHoewel alle gemeentelijke distributiesystemen een standaardbehandeling proces doorlopen, kan het water in uw gemeente verschillende zuiveringsniveaus doorlopen, afhankelijk van waar het vandaan komt. Zo heeft het oppervlaktewater een hoger niveau van coagulatie, sedimentatie en filtratie nodig dan het grondwater. In feite bevat het water dat uit meren, rivieren en beken wordt gehaald waarschijnlijk meer sediment en vervuilende stoffen dan natuurlijk gefilterd grondwater. Elke waterbron moet ook worden gedesinfecteerd om ervoor te zorgen dat het water perfect drinkbaar is. Over het algemeen wordt voor de ontsmetting gebruik gemaakt van chloor, chloramine, ozon of ultraviolette licht. |