Passie voor internet
Image default
Marketing

Waarom is marketing belangrijk voor je onderneming?

Wanneer je een onderneming hebt, dan is het natuurlijk je doel om deze te laten groeien. Dat wil zeggen meer klanten, dus ook meer omzet. Het maakt dan niet uit of je al een aantal jaren ondernemer bent of net begint. Een succesvolle onderneming kan niet zonder marketing. Het maakt daarbij niet uit of je direct een enorm budget tot je beschikking hebt of dat je klein begint. Door er voor te zorgen dat je zichtbaar bent, zal je merken dat je steeds meer klanten trekt, waardoor ook je budget voor marketingactiviteiten stukje bij beetje groeit. Maar waarom is marketing zo belangrijk?

 

Je bereikt je doelgroep

Wanneer je niets doet aan promotie van je bedrijf, is het lastig om mensen naar je toe te kunnen trekken. Het is daarom dus ook belangrijk om aan de slag te gaan met dit onderdeel. een content marketeer kan je hierbij helpen. Een content marketeer zorgt er namelijk voor dat de missie en ook visie van je bedrijf in de juiste bewoording wordt beschreven en zorgt er ook voor dat de juiste doelgroep wordt aangesproken. Dit kan zijn door het schrijven van artikelen op je website, maar ook social media is een belangrijk platform om je doelgroep te kunnen bereiken.

 

Vergroten van je omzet

Door meer bezoekers naar je website te trekken, is de kans op een hogere omzet natuurlijk ook groter. Je kunt je voorstellen dat je uit 1000 bezoekers meer omzet haalt, dan wanneer je er dagelijks maar 10 hebt. Des te belangrijker dus om hiermee aan de slag te gaan. Omdat het voor veel bedrijven een ‘ver van hun bed’ verhaal is, is het raadzaam een digital marketeer in te schakelen, die precies weet hoe dit werkt. Het mag dan misschien wel een flinke investering zijn, maar deze betaald zich op lange termijn meer dan terug. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat een groei in bezoekers van 10 naar 500 ook zorgt voor flink meer omzet, waardoor je nog meer budget hebt om in te zetten voor marketing activiteiten.