Passie voor internet
Image default
Zakelijk

Alles over aandeel NIO

In de wereld van beleggen zijn er enorm veel opties. Hierdoor wordt het soms moeilijk om te bepalen waarin jij wilt gaan beleggen. Daarom lichten we in dit artikel graag een interessant bedrijf toe. Wil jij alles weten over aandeel NIO? Lees dan gauw verder.

Wat is aandeel NIO?

Elektrisch rijden is de toekomst; of je het nou leuk vindt of niet. Daarom hebben er ook onwijs veel ontwikkelingen plaatsgevonden op deze markt. Kijk bijvoorbeeld maar naar Tesla. Maar er is nog een ander bedrijf waar je rekening mee moet houden: NIO. Dit bedrijf is in 2014 opgericht door de Chinese ondernemer Bin Li. Toentertijd heette het bedrijf nog Next Car, maar dit is inmiddels veranderd. Het is een van de eerste start-ups in China die zich bezighoudt met elektrische auto’s. De hoofdvestiging ligt in Shanghai, maar ze hebben nog andere vestigingen in Amerika en Europa. Wereldwijd hebben ze  hebben meer dan 9000 werknemers in dienst. De elektrische auto’s kun je nu nog alleen in China kopen. Wel zijn er plannen om ze wereldwijd aan te bieden. Het bedrijf richt zich op de middenklasse. Waar Tesla in het duurdere segment valt, biedt NIO een alternatief.

Invloeden op aandeel NIO

Verschillende ontwikkelingen kunnen effect hebben op de aandelen NIO. Net zoals bij veel andere bedrijven heeft de corona crisis enorme invloed gehad op dit bedrijf. Door de verplichte lockdown werd de productie stopgezet en heeft het bedrijf verliezen geleden. Ook was er door deze crisis een daling aan de vraagkant. Dit heeft natuurlijk een nadelig effect gehad op de korte termijn. Toch kun je het ook van de positieve kant bekijken; door de crisis hebben veel mensen kunnen sparen en kan dit eventueel worden besteed aan de elektrische auto’s van dit bedrijf. Ook het chip tekort dat is ontstaan door de corona crisis heeft invloed gehad op de productie. Wederom tot een productie mindering. 

Natuurlijk hebben de ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid ook invloed op de aandelen NIO. Duurzaamheid is een populair fenomeen en duurzame producten worden steeds normaler geacht in onze maatschappij. En dit past natuurlijk helemaal bij de producten die het NIO bedrijf verkoopt: de elektrische auto. Dit is het duurzame alternatief voor de vervuilende auto’s op fossiele brandstof. Consumenten zien het dan ook als een investering die zich op lange termijn zal uitbetalen.

Aandeel NIO kopen?

Zit je erover na te denken om een aandeel NIO te kopen? Dan is het verstandig om te bepalen voor welke termijn je dit wil gaan doen. Wil je investeren op de lange termijn of wil je dit juist op de korte termijn doen? Bijvoorbeeld daytraden? Het wordt aangeraden om je aandeel NIO te kopen op de langere termijn. Kijk maar naar wat ze verkopen: elektrische auto’s. Deze voertuigen zijn de toekomst. Het is dan ook logisch om op deze termijn te gaan denken! Als je toch wil daytraden, wordt het aangeraden om dit met een CFD-broker te doen. Je moet dan zelf even uitzoeken welke het best bij jou past Chinese aandelen kopen gaat.

Gerelateerde artikelen

Kom maar op dieven

Zangeressen voor goede live optredens

Het gemak van de snelle online wereld