Passie voor internet
Image default
Aanbiedingen

Hoe zorg je voor je olijfboom

De Olea europaea, beter bekend als de olijfboom, is een prachtige aanwinst voor elk huis. Hij ziet er niet alleen goed uit, maar is ook gemakkelijk te verzorgen. In deze blogpost bespreken we enkele basisprincipes van de verzorging van olijfbomen, zodat je je boom jarenlang gezond en gelukkig kunt houden.

 

Water geven 

Olijfbomen zijn droogtetolerant, wat betekent dat ze niet veel water nodig hebben. In feite kan te veel water net zo schadelijk zijn als te weinig. Als je je boom water geeft, zorg er dan voor dat de grond droog aanvoelt voordat je nog meer water toevoegt. Een goede manier om dit te controleren is door je vinger ongeveer een centimeter in de grond te steken. Als die vochtig aanvoelt, hoef je nog geen water te geven. Geef langzaam en diep water, zodat de wortels de tijd hebben om het vocht op te nemen.

 

Bemesten 

Olijfbomen hebben niet veel mest nodig, maar ze hebben baat bij een lichte toepassing van compost of organisch materiaal in het voorjaar. Je kunt ook een universele meststof gebruiken die weinig stikstof bevat. Breng de meststof aan volgens de aanwijzingen op de verpakking; te veel kan de wortels en bladeren van je boom beschadigen. 

 

Snoeien 

Snoeien is een belangrijk onderdeel van de verzorging van olijfbomen. Het helpt nieuwe groei te bevorderen en zorgt ervoor dat je boom er op zijn best uit blijft zien. Snoei je boom in het vroege voorjaar voordat de nieuwe groei begint. Verwijder eerst alle dode of zieke takken. Snoei vervolgens alle takken terug die elkaar kruisen of tegen elkaar schuren. Snoei tot slot alle takken terug die langer zijn dan je wilt. Vergeet niet je snoeigereedschap voor en na gebruik te steriliseren!


Door deze eenvoudige tips te volgen, kun je je olijfboom gezond houden en er het hele jaar door op zijn best uit laten zien. En wie weet? Met een beetje liefde en zorg produceert je olijfboom misschien wel heerlijke olijven om van te genieten! Klik hier om jouw eigen olijfboom te bestellen!