Passie voor internet
Image default
Woningen

Waarom een garderobekast kopen voor de hal?

Een eerste indruk, kun je maar één keer maken. Het is dan wel een hele kleine ruimte, toch is de hal wel de aller eerste indruk die jij aan je gasten geeft. Als jij een hele kleurrijke hal hebt, is de kans groot dat je ook een heel kleurrijk persoon bent. Is jouw hal juist strak en minimalistisch? Waarschijnlijk ben je dan als persoon ook heel geordend en snel overprikkeld.

Geen rommel

Als er één ding is wat we niet willen uitstralen, is dat wel dat we rommelig en onoverzichtelijk zijn. Waarom zou je dit dan wel in je hal willen uitstralen?

Alle jassen aan de kapstok, de schoenen op de grond, de mutsen, sjaals en handschoenen… Als je alles in het zicht hebt oogt dit enorm rommelig! Ondanks dat je de jassen nog zo netjes ophangt, de schoenen keurig naast elkaar zet en alle mutsen, sjaals en handschoenen keurig opstapelt. Te veel items in het zicht zorgen nou eenmaal voor een drukke uitstraling. Nu is het logisch dat deze items in de hal hangen, want waar moet je ze anders laten? Maar, je kunt ze ook op een stijlvolle manier opbergen!
De oplossing om een drukke en dus rommelige hal in één klap overzichtelijk en netjes te maken is een garderobe kast. Een garderobe kast in de hal zorgt voor een hoop opbergruimte. Hier hang je alle items in. Je hal ziet er in één klap veel rustiger en verzorgder uit.

Garderobekast

Weinig ruimte 

De hal is meestal een kleine ruimte, daarom is een grote garderobe kast niet voor iedereen een optie. Als je geen grote kast kunt aanschaffen, kies dan een kleiner model. Berg hier dan alleen de items op die je vaak gebruikt en berg de rest van de spullen bijvoorbeeld boven op. Is dit geen optie? Hang dan juist de items die je amper gebruikt in de garderobe kast. Denk aan een regenjas, mutsen en sjaals en/ of je zomer- of juist winterjas. Je kunt eventueel wat haakjes aan de kast monteren voor de items die je dagelijks gebruikt.

Juist doordat de hal vaak een kleine ruimte is, wil je deze ook niet volstoppen met kasten en andere (hoge) meubels. Als je de kast in dezelfde kleur als de muur erachter schildert, krijg je meteen een veel rustigere look. Kies je voor een zwarte kast tegen een witte muur, is het contrast zo hoog dat er voor je gevoel “heel veel gebeurt”. Heb je een witte kast tegen een witte muur, is dit veel rustiger om naar te kijken waardoor de kast zelfs een beetje wegvalt.