Passie voor internet
Image default
Bedrijven

Orfeokliniek: kwaliteit is geen toeval

Orfeokliniek staat garant voor uiterste zorgvuldigheid en de beste kwaliteit. Iedere dag is het team van de Orfeokliniek Zoetermeer zijn best aan het doen om de kwaliteit van de kliniek te waarborgen en niet enkel de kwaliteit van de deskundigheid, maar ook in hoe ze met de patiënten omgaan.

Als patiënt merkt u er hoogstwaarschijnlijk weinig van, maar achter de coulissen van de Orfeokliniek zorgen tal van protocollen en procedures dat de kwaliteit op het hoogste pijl wordt gehouden. Ook is Orfeokinliek bezig om zijn kwaliteit waar mogelijk te verbeteren.

Het ZKN-keurmerk is niet voor niets het bewijs dat Orfeokliniek voor de vijfde maal aaneen het keurmerk voor de branchevereniging Zelfstandige Klinieken heeft behaald. Dit keurmerk is de absolute weg naar de beste zorg in Nederland. Het ZKN-keurmerk bewaakt het proces waarop de zorg verloopt. Het gehele proces. Dus: van diagnose tot en met het eindresultaat. De lijst van de jaarlijkse toelatingscriteria bevat ook en VMS. Een VMS is een veiligheidsmanagements-systeem. Dit waarborgt de veiligheid van de patiënten. Het VMS signaleert de bijkomende risico’s en incidenten, klachten en compilaties worden geanalyseerd. Het ZKN is dus een waarborging dat de kwaliteit van de behandeling (zoals: kies trekken, chirurgische kaakcorrectie en kinvergroting) en uw veiligheid op het hoogste niveau zijn.

Het nieuwe vereiste keurmerk is het gebruiken van PROM’s. Wat is een PROM? PROM staat voor: Patient Reported Outcome Measures. Een PROM is een vragenlijst die de patiënten zelf invullen. Dit verloopt geheel in eigen privacy. De patiënten krijgen een vragenlijst opgestuurd via de e-mail, zodat de antwoorden niet beïnvloed worden op externe invloeden. In die vragenlijst wordt gevraagd naar hoe de patiënt de behandeling heeft ervaren. De uitkomsten van de vragenlijst geeft een goed inzicht over de werkwijze en het effect daarvan. Ook geeft het een goed inzicht in het effect van de eindresultaten.

Voor meer info :