Passie voor internet
Image default
Bedrijven

Rvs slijpen is maatwerk Rvs slijpen, een vak apart

Na fabricage van een product gemaakt van roestvast staal, is er de mogelijkheid om het oppervlak een perfecte finish te geven. Niet alleen bramen of krassen die tijdens het productie proces zijn ontstaan kunnen worden weggewerkt. Maar ook kan een Rvs oppervlak definitief worden afgewerkt of worden klaargemaakt voor nabehandeling met een bepaald product. De ene keer moet het oppervlak zo glad mogelijk zijn de andere keer is er een ruwer oppervlak nodig om misschien een laatste laag aan te brengen op het product. Verf laat zich namelijk moeilijk hechten op een glad oppervlak. Rvs slijpen is een technisch proces wat met de hand of machinaal kan worden verricht. Technieken en machines worden telkens verbeterd. De resultaten worden mooier en strakker en verwerkingsprocessen worden steeds veiliger voor de werknemers. Bijna elk gewenst formaat Rvs is te slijpen. Machine onderdelen, opslagtanks, hoekprofielen, platen, er is teveel om op te noemen. De toepassingen van het eindproduct zijn zeer uiteenlopend. Vanuit de vraag ontstaat er een aanbod, wat het ontstaan van uitvindingen en ontwikkelingen tot gevolg heeft. Ook kunnen er bij het Rvs slijpen verschillende technieken worden gecombineerd. Bijvoorbeeld slijpen en borstelen.

Rvs slijpen, voor elke functie

Het Rvs slijpen, stralen en polijsten, zijn technieken die de oppervlakte ruwheid bepalen. Met het meten van de oppervlakte ruwheid kan men bepalen of de juiste oppervlakte structuur is bereikt, voor het precieze doel waarvoor het gebruikt moet gaan worden. Mat, fijn of hoogglans zijn afwerkingen die voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Door middel van het borstelen en schuren van een Rvs oppervlak kunnen er ook diverse motieven worden verkregen. Een wafelmotief is hier een voorbeeld van, dit is voor decoratief gebruik. Specialistisch ets werk in Rvs platen vindt ook al plaats. Door middel van het Rvs slijpen kan er een zo glad mogelijk oppervlak worden gecreëerd. Gladde, fijne oppervlakken zijn nodig, zodat er zich zo min mogelijk vuil kan hechten aan het oppervlak. In de voedsel-, zorg- en farmaceutische industrie is dit vanwege de hygiëne en schoonmaak dus heel belangrijk.
De eisen die aan het eindproduct worden gesteld liggen hoog. In een ziekenhuis heeft men hygiëne als vast agendapunt. Het decoratieve aspect in een operatiekamer is vele malen minder belangrijk dan het hebben van een perfect, glad, telkens weer goed afneembaar oppervlak.

Rvs slijpen is een beroep wat wordt uitgevoerd met verschillende technieken onder beschermende omstandigheden.

Voor meer info : https://vangeenen.nl/machinaal-slijpen-en-polijsten/