Laat je auto beter rennen met chip-tuning

Chip Tuning Your Car is het proces van het fysiek modificeren van de motor en het maken van kleine wijzigingen om de prestaties te verbeteren. Het idee van chip-tuning klinkt een beetje te goed om te worden geaccepteerd; Is dit echt mogelijk? Absoluut, en hier is het gedaan:

 

Er zijn drie stappen die betrokken zijn bij chiptuning.

De eerste stap is om het probleemgebied (en) te identificeren dat u wilt aanpakken. Voor de meeste auto’s betekent dit het vervangen van de OEM-cilinderkoppakkingen. Als u zich niet vertrouwd bent met het verwijderen en vervangen van de cilinderkoppen, kunt u een automatische tuner gebruiken om u te helpen bij het maken van de nodige aanpassingen. Het is belangrijk op te merken dat het afstemmen van elektronische motor vereist dat u de brandstofpomp, het uitlaatsysteem, en waarschijnlijk het hoofdfilter vervangen.

 

De tweede stap bij chiptuning is om de exacte weerstand van de verschillende systemen die u wilt verbeteren en meten. Meestal betekent dit dat u een remklauw en gereedschapsklem nodig heeft. U hebt ook de OE-timingset nodig, die in dezelfde doos wordt verkocht als de distributieriem. De OE-distributieriem kan door een professional worden aangepast om de exacte hoeveelheid tijd te krijgen die u uw prestaties wilt verbeteren. Bovendien moet u ook de inactieve snelheid op een bepaald punt instellen op de auto om overeen te komen met de juiste down-force.

 

Ten slotte moet u nieuwe brandstofinjectoren, branders, een nieuwe brandstofpomp toevoegen en misschien zelfs een uitlaatpijp als u belangrijke wijzigingen aanbrengt in de uitlaat. Zodra u de auto hebt ingesteld, moet u een paar mijl de motor afstemmen en zien hoeveel pk gaat op. Als de motor te veel brandstof bij lage RPM lijkt te verbranden, moet u mogelijk het brandstofmengsel verlagen om de overtollige druk in de motor te elimineren. Zodra u het probleem hebt ontdekt, kunt u het brandstoffilter vervangen. Als u de brandstofinjectoren vervangt, moet u ook de distributieriem controleren om ervoor te zorgen dat het niet te veel slijtage in het systeem veroorzaakt.

Met deze stappen kunt u een eenvoudige chip-afstemming doen en uw motor soepel laten werken.

 

Een groot ding over chip die je auto afstemt, is dat je je motor onmiddellijk zult geven die extra kracht die je hebt ontbreekt. Er is geen gokswerk betrokken en de winst zijn erg merkbaar. Met de meeste auto’s winst u slechts ongeveer 15% extra vermogen door afstemming, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor iedereen die op zoek is naar dat extra stroom aan hun voertuig. Bovendien stellen de meeste automatische winkels toe dat u een chip en elke inspectie zonder extra kosten krijgt wanneer u uw auto koopt, zodat u kunt zien wat er met uw motor aan de hand is.

 

Hoewel u deze wijzigingen zeker alleen kunt doen door een handleiding te kopen of het zelf met een apparaat te doen, is het veel gemakkelijker om een programma van topkwaliteit te gebruiken om ervoor te zorgen dat alles goed is aangepast. Dit programma heeft een gedetailleerde beschrijving van elk deel van de auto en hoe het de anderen beïnvloedt, zodat u ervoor kunt zorgen dat alles goed loopt. Als u alleen een chip-afstemming wilt doen, moet u beginnen met een olieverversing en een nieuwe motorkap. Als u zich zorgen maakt over uw brandstofverbruik, moet u ervoor zorgen dat u de Windows de hele tijd bewaart en de motor niet verbrandt. Als u deze eenvoudige tips volgt, kunt u meer prestaties uit uw auto krijgen zonder überhaupt veel geld uit te geven.

Klik hier voor meer informatie Chipperformance