Passie voor internet
Image default
Dienstverlening

Wat zijn belangrijke redenen waarom je groepenkast vervangen moet worden

Een groepenkast is erg belangrijk voor de gehele elektrische installatie. In je groepenkast komt alle elektriciteit binnen en ook hier komt het er weer uit om alle apparaten van stroom te voorzien. De groepenkast kan je ook wel zien als het hart van het elektra netwerk. Een groepenkast kan over het algemeen heel lang mee maar zijn er dan toch een aantal redenen waarom een groepenkast vervangen moet worden? Helaas zijn die er wel. Alle belangrijke redenen waarom een groepenkast vervangen zou moeten worden kan je hier vinden.

Je groepenkast vervangen door overbelasting

Een groepenkast die bestaat uit meerdere schakelaars en groepen. Al deze groepen hebben meerdere apparaten op zich aangesloten om stroom aan te geven. Als de groepenkast stroom binnen krijgt dan gaat de er gelijk stroom naar de groepen en die geven dit aan de apparaten die zijn aangesloten achter de groep. Hoe meer apparaten zijn aangesloten hoe maar stroom de groep nodig heeft. Het nadeel bij deze groepen is dat ze maar een maximale hoeveelheid stroom kunnen vervoeren totdat deze overbelast raakt. Bij overbelasting kan je dus een aantal extra groepen aanleggen om dit tegen te gaan, dit zie je vaak al bij de keuken en badkamer, hier zijn dan meerdere groepen aangelegd. Soms is het niet mogelijk om extra groepen aan te leggen omdat de groepenkast dan simpelweg te klein is, je groepenkast zou dan vervangen moeten worden.

Storingen, schade, slijtage of ouderdom

Storingen ontstaan vaak door schade, slijtage of ouderdom. Heb je last van storingen dan is het belangrijk om dit te laten controleren door een elektricien. Storingen in de groepenkast is meestal niet een goed teken en het is moeilijk op te lossen als je er geen verstand van hebt. Een gespecialiseerde elektricien heeft het probleem snel gevonden en ook snel opgelost.