Passie voor internet
Image default
Sport

Verschillende soorten voer om karper te vangen

Het vangen van karper kan op verschillende manieren. Hier is al jaren veel ontwikkeling. Hier enkele aassoorten die je goed in kunt zetten voor het vangen van karper. 

Brood en aardappels

Het vangen van de eerste karpers werd veelal met brood gedaan. De combinatie stroop en roggebrood is voor veel oude vissers een hele bekende combi. Dit wordt nu nog nauwelijks ingezet, al is een korst aan de oppervlakte voor veel stalkende vissers nog steeds een favoriete aassoort.  Zeker bij het oppervlakte vissen kan je het aas gericht vissen op karper. Vis je met brood op de bodem, dan is de kans op veel bijvangsten van witvis als voorn en brasem heel groot. Wil je gericht op karper vissen geniet deze aassoort niet de voorkeur, terwijl het voor de oppervlakte visser juist graag mee gaat in de viskoffer

Wormen

Wormen zijn ook nog steeds er geschikt als karpersaas. Ook deze aassoort kan veel andere vissoorten aantrekken. Hierdoor kan je dit aas het beste gebruiken als je gericht met de pen op zoek bent naar azende karper. Je kan de worm dan heel gericht aanbieden bij een karper die het hopelijk opneemt. 

Partikels

 Mais, hempzaad, boekweit, kikkererwten en combinaties als duivenvoer zijn ideaal om karper te trekken naar je stek. Veel vissers zetten het in om met een voerstek de karper te lokken. Ook kan het gebruikt worden aan de haak of hair. Dit vraagt wel extra gereedschap in je tacklebox omdat de partikel meestal onder de haak hangt dan op de haak geprikt wordt. 

Boilies 

Boilies zijn gekookte deegballen waaraan vaak smaakstoffen worden toegevoegd. Het zijn vaak harde ballen die het voordeel hebben dat ze ook goede te werpen of weg te schieten zijn. Ook dit aas wordt net als partikels onder de haak gevist aan een hair dan op de haak geprikt. Het aas is dan ook zo hard dat het de haakpunt belet om vlees te kunnen pakken in de bek van de karper zodat deze vangbaar is. 

Voor meer info : https://www.sportvisgigant.nl/

Gerelateerde artikelen

Een Citroën C2 2e hands kopen?

Een gezond leefpatroon met sport diëtist Haarlem

Wat zijn leuke dartoefeningen?