Passie voor internet
Image default
Sport

Wat zijn leuke dartoefeningen?

Wat zijn leuke dartoefeningen?

Als amateurdarter kan je grote ambities hebben. Wellicht wil je net zo succesvol worden als Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen. Of je wilt de plaatselijke darttoernooien graag winnen. Het is dan in ieder geval van belang dat je je gooi continue blijft verbeteren. Gelukkig zijn daar enkele leuke oefeningen voor. Met onderstaande oefeningen kan je je gooi steeds beter maken.

De klok rond

Eén van de leukste oefeningen heeft de naam ‘de klok rond’ gekregen. In het Engels wordt deze oefeningen ook wel omschreven als ‘around the clock’. Bij dit spel is het de bedoelingen dat je je eerste pijl in de ‘1’ gooit. Je tweede pijl moet dan in de ‘2’ komen en je derde pijl in de ‘3’. Dit ritueel herhaal je totdat je bij de 20 bent aangekomen. Is het jou gelukt om alle cijfers achter elkaar te gooien? Dan heb je de klok rond gespeeld!

Het komt wel eens voor dat je mis gooit. Stel dat je op de ‘5’ mikt, maar je raakt een heel ander getal. In dat geval begin je weer opnieuw bij de ‘1’ en ga je weer alle cijfers langs. Je kan er ook voor kiezen om net zo lang te gooien, totdat je wel de ‘5’ hebt geraakt. Vervolgens kan je de weg naar de 20 vervolgen.

Bij deze oefening kom je er achter dat het van belang is dat je de juiste dartpijlen tot je beschikking hebt. Bij het mikken op de cijfers komt het namelijk op details aan. Kijk bijvoorbeeld op Mcdartshop voor een groot assortiment aan dartpijlen.

Tegen een sterke speler spelen

Een andere goede oefening is om tegen een sterke speler te gooien. Je wordt dan vanzelf gedwongen om hoge scores te gooien. Op die manier kan je jezelf continue verbeteren. Bovendien kan je één en ander afkijken bij je tegenspeler.

Voor meer info : https://www.mcdartshop.nl/