Passie voor internet
Image default
Eten en drinken

De lekkerste Chinese gerechten

Ga jij binnenkort weer eten bestellen bij je plaatselijke Chinees in Elsloo, maar ben je jouw gebruikelijke bestelling helemaal beu en wil je graag iets nieuws proberen? Lees dan ongetwijfeld verder want wij vertellen je wat wij de lekkerste Chinese gerechten vinden. Zo kun jij niet alleen je plaatselijke Chinees in Elsloo verrassen, maar zonder twijfel ook jezelf, je vriendin, je ouders en andere diner genodigden.

Dumplings

Over de hele wereld al jaren bekend en worden tegenwoordig niet alleen nog maar in China gemaakt. Het gerecht bestaat uit gehakt en fijngehakte groenten, die gewikkeld zijn in een dunne deeg laag. De populairste vullingen zijn doorgaans varkensvlees, garnalen, kip, rundvlees en natuurlijk de lekkerste groenten. Dumplings worden vaak op verschillende manieren bereid, waardoor ze ook telkens een andere smaak krijgen. Je kunt ze namelijk koken, stomen én braden.

Kip Kung pao

Dit heerlijke roerbakgerecht wordt ook wel vaker Kung po genoemd. Ongeacht zijn pittige bijsmaak heeft het gerecht een heel speciale zoete en zure hoofdsmaak. Het gerecht wordt gemaakt van kip, pinda’s, groenten en pepers. Waarbij kip uiteraard het belangrijkste bestanddeel is. Door de pinda’s en pepers bij de kip te roerbakken krijgt het zowel een frisse als knapperige smaak. Het gerecht kan tevens wat minder pittig worden gemaakt, door het toevoegen van een zoetzure saus.

Pekingeend

Wil je écht iedereen verrassen met je bestelling? Dan moet je zonder twijfel de Pekingeend bestellen. Dit wereldberoemde gerecht wordt gezien als één van de nationale gerechten van China. De populariteit krijgt Pekingeend vanwege het knapperige, dunne velletje. Het gerecht wordt vaak gegeten met dunne pannenkoeken, komkommer, lente-ui gecombineerd met Hoisinsaus of een andere soort saus. De eend wordt meestal in plakjes gesneden óf wanneer deze gedurende een langere periode is gekookt, wordt het uit elkaar getrokken tot draadjes. Maar beide manieren zijn een echte aanrader.

https://pomlai-geleen.nl/chinees-elsloo/