Passie voor internet
Image default
Mode en Kleding

Zo draag jij een bh

Zo draag jij een bh

Het lijkt simpel, het dragen van een bh. Toch blijkt dat nog altijd een groot deel van de vrouwen haar bh niet op de juiste manier draagt. De bandjes zitten te strak of de sluiting aan de achterkant zit verdraait. Toch is het helemaal niet zo lastig als dat het lijkt. Omdat het belangrijk is voor zowel je borsten als de bh zelf dat je deze goed draagt, hebben we hier een aantal tips voor je, die jou kunnen helpen zodat jij je bh nooit meer verkeerd draagt!

Het belang van goed dragen

Het goed dragen van een bh is bijna net zo belangrijk als de juiste maat. Je kunt namelijk wel de juiste maat hebben, maar wanneer je deze verkeerd draagt, heeft het nog weinig zin. Een goed vergelijk in deze zijn je schoenen. Je kunt nog de juiste maat schoenen hebben, maar wanneer je de linker aan de rechtervoet draagt, zal dit natuurlijk niet prettig lopen. Hetzelfde geldt eigenlijk ook voor het dragen van je bh! Zorg er daarom dus voor dat je begint bij het goed doen van je schouderbandjes. Wanneer deze dubbel zitten, kan dit als vervelend worden ervaren. Het kan er zelfs voor zorgen dat je huid erdoor gaat irriteren, wat natuurlijk het draagcomfort niet ten goede komt.

Hoe doe jij je bh goed aan?

Waar je een sportbh zo over je hoofd kunt aantrekken, werkt dit bij een normale bh natuurlijk niet. Om het jezelf makkelijk te maken, is het verstandig de sluiting naar voren te laten wijzen en deze dan dicht te doen. Vervolgens kun je de cups naar voren draaien en kun je eenvoudig de bandjes over je schouders doen. Je zult merken dat dit natuurlijk een stuk gemakkelijker is dan wanneer je achter je rug bezig moet deze sluiting dicht te maken. Bij een medische bh, zoals een postoperatieve bh bijvoorbeeld, zit de sluiting vaak aan de voorkant. Hierbij hoef je dit trucje dus niet te doen. 

Zorg voor de juiste maat

Hoe meet je je bh maat, is vaak één van de eerste vragen die een jonge meid zich stelt wanneer het tijd wordt voor een nieuwe bh omdat de oude te strak zit. Dit kun je op een aantal verschillende manieren doen. Je kunt ervoor kiezen het zelf met een meetlint te doen, maar aan te raden is om ervoor te kiezen dit te laten doen in een lingeriezaak.