Passie voor internet
Image default
Onderwijs

Examentraining Biologie

Ben je al goed bezig met leren voor de examens, maar merk je dat je biologie nog erg lastig vindt? Geen zorgen, want je kunt een examentraining biologie van twee dagen volgen. Je zit altijd in een klas van maar vijf leerlingen in totaal. Zo weet je zeker dat al jouw vragen kunnen worden beantwoord en alle onderwerpen die je lastig vindt extra kunnen worden behandeld. De trainingen bestaan uit vier blokken van anderhalf uur met pauzes er tussen. Voordat de training begint, wordt er een kennismakingsgesprek gehouden. Tijdens dit gesprek kun je aangeven in welke onderwerpen je graag extra uitleg zou willen, of welke soort examenvragen je lastig vindt.

 

Veel oefenen en herhalen

 

Tijdens het examen biologie zal je veel gebruik (moeten) maken van de BiNaS. Tijdens de examentraining leer je dan ook onder andere hoe je deze het beste kunt gebruiken bij verschillende typen vragen. Wanneer je goed weet hoe de BiNaS in elkaar zit, hoef je minder tijd te besteden aan het opzoeken van bepaalde tabellen en kun je dus meer tijd besteden aan het analyseren en beantwoorden van de vragen.

 

Gedurende de behandeling van een specifiek onderwerp, ga je direct aan de slag met oefenvragen over dat onderwerp. Op deze manier zal de informatie sneller en beter verwerkt worden en hoef je niet tot het laatst te wachten met het maken van oefenvragen. Wanneer je direct met de stof gaat oefenen, zul je merken dat je dit een stuk beter begrijpt en zal onthouden.