Passie voor internet
Image default
Zorg

Wisselen van zorgverzekering?

Voordat je de switch maakt, hier 5 tips op het gebied van overstappen zorgverzekeraar. De adviezen lazen we zojuist op www.salland.nl.

  1. Breng de ziektekosten van de afgelopen jaren in kaart, zodat u weet wat u op jaarbasis ongeveer kwijt bent.
  2. Er zijn veel zorgverzekeraars en evenzoveel zorgverzekeringen. Vergelijk ze eerst goed met elkaar voor u een keuze maakt.
  3. Stel uzelf de vraag: is het nodig dat ik me aanvullend verzeker. Ook hierbij is het verstandig te kijken naar de afgelopen paar jaar om een juiste indicatie te krijgen.
  4. Kies op tijd. In de regel is het niet toegestaan na 1 januari nog een overstap te maken.
  5. Ga voor de verzekeringsmaatschappij die het best bij u past.

Dat laatste punt is misschien net zo belangrijk als de hoogte van de premie, de vergoedingen en de dekking van de aanvullende pakketten. Waarom? Stel u kiest voor Salland. Dan weet u zeker dat een groot deel van de geïnde premies als investering terugvloeit naar de zorg. Salland heeft namelijk geen winstoogmerk. Er is speciale aandacht voor zorgprojecten in Gelderland en Overijssel. Bij Salland gaat het om kwaliteit en saamhorigheid. De menselijke maat is voor deze zorgverzekeraar leidend. Klanten worden op allerlei manieren gestimuleerd om gezond te leven en zo lang mogelijk actief te blijven.

Ook jongvolwassenen voelen zich thuis bij Salland dankzij de zorgverzekering 18 jaar. Er verandert veel bij het bereiken van die leeftijd, zeker ook op het gebied van zorg:

–        iedereen van 18 jaar en ouder mag zelf een zorgverzekering uitzoeken en afsluiten;

–        de tijd van gratis verzekerd zijn, is voorbij;

–        afhankelijk van de situatie en het inkomen, kan een beroep gedaan worden op zorgtoeslag;

–        om alles goed te kunnen regelen, is het noodzakelijk een DigiD-code aan te vragen.

In principe zijn er voor jongeren die 18 worden twee opties bij Salland. Er kan gekozen worden voor een eigen basisverzekering met eventueel een aanvullend pakket. De tweede mogelijkheid is dat dochter of zoon via de ouders meeverzekerd blijft en dat de ouders ook de premie blijven betalen. Als een van de ouders aanvullend verzekerd is, zijn de kinderen dat automatisch ook.

https://www.salland.nl/