Passie voor internet
Image default
Telefonie

Is de iPhone X waterdicht?

Is de iPhone X waterdicht?

De eerste waterdichte iPhone was de iPhone 7. Er werd al eerder verkondigd dat er waterdichte telefoons waren, maar dat was niet volgens de officiële IP67-standaard. Waterdicht houdt in dit geval in dat ze bestendig zijn tegen spatwater en water. Het lopen in de regen of zelf douchen met deze iPhones is geen probleem. Sterker nog, ze kunnen zelfs in het water vallen zonder dat ze kapot gaan. Er is namelijk een limiet aan de waterdichtheid van de populaire smartphones. Ze kunnen namelijk maximaal 30 minuten zonder gevolgen onder water blijven. Ook geldt dit voor een diepte van slechts één meter. Officieel spreek je dan ook van waterbestendig in plaats van waterdicht.

Hetzelfde geldt voor de iPhone X. Deze is niet waterdicht, maar waterbestendig. Het is en blijft dus altijd een risico om met je iPhone onder water te gaan. Op YouTube vind je talloze filmpjes waarbij mensen de proef op de som nemen en de waterbestendigheid van de iPhone X testen. Je komt hier veel verschillende scenario’s tegen met vaak een positieve uitkomst. De iPhone is niet ‘verdronken’.

Waterschade aan de iPhone X

Ondanks alles gaan water en elektronica gewoon niet goed samen. Er zijn daarom ook ontzettend veel gevallen bekend van iPhones met waterschade. Wat je sowieso nooit moet doen als je smartphone in het water is gevallen en daardoor uitgeschakeld is, is deze proberen aan te zetten. Dit zorgt ervoor dat er een hoop nevenschade kan ontstaan, waardoor jouw smartphone onherstelbaar wordt.

Mocht je iPhone dus in het water gevallen zijn en je vermoedt waterschade. Laat dit dan direct checken door een gespecialiseerd bedrijf. Dit voorkomt vaak een hoop ellende en vergroot de kans dat je telefoon gemaakt kan worden. In Bergen op Zoom is er een bedrijf gespecialiseerd in het repareren van smartphones welke een soort reparatie onderzoeksservice heeft. Dit kost €19,- en indien je smartphone inderdaad defect is door de waterschade dan komen de onderzoekskosten te vervallen bij een reparatie. Kortom mocht je met waterschade aan je smartphone zitten, zet je telefoon uit, breng deze naar een specialist en laat deze er naar kijken.

Voor meer info : https://www.telefoonreparatiebus.nl/reparatie/apple/iphone-x