Passie voor internet
Image default
Woning en Tuin

De kenmerken van een onderhoudsvrije tuin

Een onderhoudsvrije tuin heeft net als iedere andere tuin een aantal zeer belangrijke kenmerken. Het zijn de kenmerken die ervoor zorgen dat een tuin geclassificeerd kan worden. Ook een onderhoudsvrije tuin heeft die unieke kenmerken. Het interessante van een onderhoudsvrije tuin is dat deze, in tegenstelling tot andere soort tuinen, het op het oog soms niet te zien is dat het om een onderhoudsvrije tuin gaat. Een onderhoudsvrije tuin is namelijk veel meer dan een hoop bestrating en amper groen in de tuin. Zo kan een onderhoudsvrije tuin bijvoorbeeld een landelijke of zelfs een klassieke uitstraling hebben en tegelijkertijd vrijwel geen onderhoud nodig hebben. Door deze ontwikkeling is de onderhoudsvrije tuin de laatste jaren steeds populairder geworden.

Omdat veel mensen benieuwd zijn naar de kenmerken van een onderhoudsvrije tuin wordt er ook met regelmaat gezocht naar kenmerken onderhoudsvrije tuin. Op deze pagina leggen wij uit wat een onderhoudsvrije tuin zo bijzonder maakt, welke materialen u in deze tuin veel terug ziet en hoe ervoor gezorgd wordt dat een onderhoudsvrije tuin geen saaie sfeer zal uitstralen.

Sommige mensen denken dat een onderhoudsvrije tuin saai is

Nog steeds zijn er mensen die de perceptie hebben dat een onderhoudsvrije tuin saai is, geen of bijna geen groen heeft en dat de tuin sfeerloos is. Wij begrijpen die perceptie. Echter zijn wij van mening dat die perceptie niet altijd klopt. Een onderhoudsvrije tuin kan juist enorm veel sfeer uitstralen. Met de juiste vormen, de juiste materialen en de juiste visie is het tamelijk eenvoudig om een onderhoudsvrije tuin sfeervol te maken. Het is echter net wat u als opdrachtgever wenst. De één houdt van strak, overzichtelijk, veel bestrating en weinig groen. De ander houdt van sierlijke vormen, veel groen en weinig bestrating. In de onderhoudsvrije tuin van deze tijd is in ieder geval alles mogelijk, maar tuinieren uw hobby is dan is het aan te raden om voor een ander type tuin te kiezen.

Welke materialen met regelmaat in een onderhoudsvrije tuin terug te vinden zijn

In veel onderhoudsvrije tuinen zijn er materialen te vinden die vrijwel altijd terugkomen. Denk daarbij aan materialen zoals beton, hardhout, kunststof en metaal. Die materialen komen vooral terug in de tuinbestrating, de erfafscheiding, het terras, de tuinmeubelen, een eventuele veranda en vooral gebruikt vanwege hun lange levensduur. Met name de kunststof schutting is de laatste jaren populair geworden en ook een combinatie van kunststof en beton wordt steeds populairder.

De kleuren in een onderhoudsvrije tuin

Een belangrijk aspect om een tuin sfeer te geven is door te werken met verschillende kleurcombinaties. Zo is een goede tuinarchitect in staat om met behulp van kleuren de sfeer te creëren waar u naar op zoek bent. Door de toenemende populariteit met betrekking tot het gebruik van kunststof en beton is het voor veel tuinarchitecten ook steeds eenvoudiger geworden om kleurencombinaties toe te passen.

Voor meer info : https://www.vergelijkhoveniers.nl