Passie voor internet
Image default
Bedrijven

De nieuwe trend onder de frisdrank genaamd kombucha

Misschien heb je er wel eens van gehoord, maar misschien ook niet. Kombucha is een trend die is komen overwaaien uit China en uit de VS. Het is een super hip drankje onder de mensen die willen afvallen. Dit omdat er relatief weinig suikers in zitten. Het is een goede vervanger van frisdrank, daarom willen veel mensen dit drankje zeker een keer uitproberen.

 

Wat is Kombucha?

Kombucha is een gefermenteerd drankje. Het wordt gemaakt van thee, suiker en SCOBY. SCOBY staat voor symbiotic culture of bacteria and yeast. Een combinatie van bacteriën en gisten dus.  De SCOBY is een soort pannenkoek met een rubberstructuur. Deze drijft op het mengsel en zorgt dat het drankje gaat fermenteren en dikker wordt. Door de fermentatie wordt de thee met suiker minder zoet. Het zou een positieve werking op de balans van bacteriën in de darmen hebben en het is een bron van vitamine B, aminozuren en organische zuren. Ondanks dat het niet bewezen is dat kombucha zo gezond is zijn er toch veel mensen die bij dit drankje zweren. Daarbij het is ook nog eens heel lekker dus waarom niet!

 

Waar komt Kombucha vandaan?

Van origine komt Kombucha uit China. Mensen dachten dat het een soort onsterfelijkheidsthee was. Het drankje zou voor immuniteit en kracht zorgen en is daarom zo mee naar het westen gereisd. In de jaren 60 is kombucha populairder geworden in de V.S. Daar kwam het net op tijd aan voor de hippie cultuur. Het kreeg daarom de naam hippie tea. In de jaren 90 is kombucha pas bekend geworden bij het commerciële publiek. Momenteel kan je in de V.S. overal wel kombucha kopen. De populariteit van kombucha zit nog steeds in een stijgende lijn. Zelfs grote frisdrank fabrikanten zijn al hun eigen kombucha aan het produceren. Ook in Nederland zie je steeds meer plekken waar ze kombucha verkopen. Het is nu nog vooral in winkeltjes met speciale frisdranken te krijgen, maar het is een kwestie van tijd tot er in elke supermarkt wel een fles kombucha te vinden is.

 

https://makkelijkafvallen.nl/kombucha-gefermenteerde-thee-bij-afvallen/